Utstillingsåpning fredag 24. februar kl. 18.30.
Artist Talk – søndag 26. februar kl. 14.
Kjerneboring i Dyp Tid, en Geologisk Studie av Grått er et tverrfaglig prosjekt som tilegner seg vitenskapelige geologiske metoder for å utvinne, analysere og kategorisere mineralprøver. Jonnson har arbeidet med mineralprospektering hvor hun har hentet ut sylindriske prøvekjerner av stein ut fra det 2,5 milliarder år gamle grunnfjellet i Sør-Varanger kommune utenfor Kirkenes, i søken etter berggrunnens nyanser av grå fargetoner. Prosjektets første del involverte en 170 meter dyp kjerneboring og en stedsspesifikk installasjon presentert i mai 2016.
Utstillingen RGG – Kjerneboring i Dyp Tid, en Geologisk Studie av Grått er et resultat av Jonssons residency-opphold ved Lademoen Kunstnerverksteder, hvor hun har samarbeidet med Norges Geologiske Undersøkelses (NGU) laboratorium i Trondheim. I to måneder har hun bearbeidet analysene og mikroskoperingen av borekjernerene fra Kirkenes. Undersøkelsen presenteres gjennom fotomikrografi av grunnfjellets 170 meter dype tverrsnitt hvor vi møter steinens mikrostruktur og mineralogiske sammensetning i en studie av fargepersepsjon og optisk forgreining.
Cecilia Jonsson (f. 1980, Sverige) utforsker grenselandet mellom mineralriket og levende organismer, både som en metode for observasjon og som et medium. Hennes verk er ofte stedsrelaterte, kunstneriske tolkninger av empirisk og naturvitenskapelig materiale. Jonnson har en mastergrad fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen og Nordic Sound Art masterprogram 2012. Hennes verk har blant annet blitt vist ved National Taiwan Museum of Fine Arts, Museum of Natural History i Venezia og Edifici Dissen Hub Barcelona. Se også: www.ceciliajonsson.com
Prosjektet er støttet av The Dark Ecology Project, Norsk Kulturråds Kulturfond, Fond for Lyd og Bilde og Statens utstillingsstipend, Billedkunstnernes Vederlagsfond, Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune. Prosjektet har gjennomførts i samarbeid med Hilde Methi och Sonic Acts for Dark Ecology, Norges Geologiske Undersøkelse (NGU) og Arctic Drilling. Stor takk til Øystein Nordgulen, Rolf Lynum, Elin Sagvold og Håvard Gautneb.