Karianne Stensland & Lisa Stålspets: Sten & Stål

Sten staal med tekst (1)Sten & Stål

Barken synger. Stenen hvisker.

Vi vil synge og spille trompet, sa Sten & Stål.

Stop! sa Sten
In the name of love, sa Stål

Hva skal vi gjøre med vulvaen? ropte Sten
Jeg vil heller kjøre Volvo i vill fart, skrek Stål

Ååååååååå Vulva Villa Volvo Volga, sang Sten & Stål
mens de kastet seg ut i strie fossefall.

Lisa Stålspets og Karianne Stensland presenterer nye arbeider i sin duoutstilling på Babel.

Lisa Stålspets (f. 1978 i Stockholm) arbeider med media som maleri, tegning, skulptur og tekst. Hun blander ofte ulike teknikker i en form for fragmentert historiefortelling der hun undersøker ulike måter å forstå virkeligheten på. Ofte benytter arbeidene poetiske virkemidler for å undersøke den komplekse dynamikken mellom det å se og det å bli sett. Stålspets har en MFA fra kunstakademiet i Trondheim. Hun har vist arbeidene sine både i separat- og gruppeutstillinger i Sverige, Finland, Norge og Tyskland. 2011-2013 var hun bidragende redaktør for kunstmagasinet Måg, og ble valgt som NTNU-kunstner 2014-2015.

Karianne Stensland (f. 1969 i Bodø) undersøker betydninger av kjønn, politikk, poesi og tvil i sine arbeider. Gjennom performance, video, skulptur, tekst, tegning og musikk, benytter hun ofte improvisasjon og en intuitiv innfallsmetode som kunstnerisk strategi. Stensland har en MFA fra Kunstakademiet i Trondheim og har studert ved St. Petersburg State Theatre Arts Academy. Hun kobler erfaringen fra både billedkunst og teater inn i egen praksis. Stensland var en av initiativtakerne bak Marienborg atelierfellesskap og har vært medlem i den skandinaviske feministiske kunstnergruppen High Heel Sisters.