Line Anda Dalmar/ Laura Moore: Replika/Replica

16.06. – 25.06.2017

Line Anda Dalmar arbeider tematisk og prosjektorientert med video, foto, skulptur og tegning, hvor hun reflekterer rundt våre opplevelser av landskap og omgivelser. Arbeidene speiler hvordan tid, avstand og rom påvirker oss, hva som lagres i vår visuelle hukommelse, og hvilke element en søker seg til for å oppnå en følelse av tilhørighet, tilknytning og identitet.

Arbeidene som presenteres ved Babel tar utgangspunkt i landskapet rundt Korsvika i Trondheim. I Sammendrag 06.06 har hun pakket inn deler av et svaberg i tykk aluminiumsfolie og hamret inn avtrykket. I visningsrommet danner dette en ny form og kontekst. Stillbilde 11.06 er en tegning av sjøen sett fra Korsvika mot Trondheimsfjorden kl 13:56:24 11.06.2017.

Canadiske Laura Moore arbeider tverrkunstnerisk med stein, trevirke, tegning og fotografi. Arbeidene hennes tar utgangspunkt i utdatert digitalt avfall, som hun oppdager og fotograferer, for så å utforme kopier av i stein. På den måten kobler hun det lokale (gamle datamaskiner på gata i Toronto) med det globale (samling av teknologisk avfall rundt om i verden), og inviterer betrakteren til å reflektere rundt eget forhold til objekter, og spenningen mellom det monumentale og håndfaste, det forgjengelige og det varige, og det interaktive og det inaktive. På Babel viser hun en serie USB-pinner i kleberstein som vil plasseres ute i byområdet etter utstillingsperioden.

Om utstillerne:

Line Anda Dalmar (f. 1983) er er utdannet ved Konstfack i Stockholm (MA) og Kunsthøgskolen i Bergen (BA). Hun har de siste årene deltatt i en rekke utstillinger i både inn og utland. Blant annet ved Rogaland Kunstsenter, Stavanger Kunstmuseum, Marabouparken (Stockholm), Fotogalleriet (Oslo), Galleri BOA (Oslo), Altes Finantzamt (Berlin), Bodø Kunstforening, Public Space One (IA, USA), Fotografisk Center (København), og ved USF (Bergen). Dalmar er basert i Stavanger.

Laura Moore har en MFA fra Universitetet i York og en BFA fra Nova Scotia College of Art and Design. Hun har nylig vist utstillingene curbside ved Zalucky Contemporary (2016), one man’s junk ved McLaren Art Centre (2016), Sculpture by the Sea i Aarhus, Danmark (2015), Material World ved Indianapolis Art Centre, Indiana (2015), Possible Futures: What is to be done?, ved Windsor-Essex Triennial of Contemporary Art (2014), og Art in Odd Places, Manhattan, NYC (2014). Hennes skulpturer har blitt installert ved flere offentlige steder, blant annet ved Google i Kitchener i Canada, som en del av Contemporary Art Forum Kitchener and Area Biennial (CAFKA) i 2014.