Anna Ihle: Lysende Framtidsutsikter

fb_bilder4

Åpning fredag 18.11 kl. 19.

Artist Talk søndag 20.11 kl. 14.

Med utgangspunkt i hjembyen Stavanger jobber Anna Ihle for å skape lysende framtidsutsikter ved å teste gullgraving som en pragmatisk vending fra oljeborring. Utstillingen på Babel visningsrom for kunst tar for seg motivasjon og arbeidsflyt, latskap og arbeidsledighet i en oljehovedstad der den pietistiske arbeidsmoralen blandes med gründer-sidene i Dagens Næringsliv. Sammen med andre kulturarbeidere dro Ihle til Nordland sommeren 2016 for å lete etter gull.

Ihle (f.1984, Stavanger) har studert på Konstfack (Stockholm) og National Institute of Design (Ahmedabad) og jobber både som kunstner og kurator. Tidligere har hun vist arbeider på blant annet Konsthall C, Uppsala Konstmuseum og Arbetets Museum i Sverige, Spriten Kunsthall, Telemark Kunstsenter og Kunstmuseet i Nord-Trøndelag i Norge. Sentralt i kunsten til Ihle står det manuelle arbeidet i relasjon til forutsetninger for arbeidsliv, arbeidsløshet og kunstproduksjon idag.

Utstillingen på Babel er Ihles første visning av prosjektet Lysende Framtidsutsikter.

Lysende Framtidsutsikter er støttet av Fritt Ord, Billedkunstnernes Vederlagsfond, Kulturrådet og Stavanger Kommune.

fb_bilder3

fb_bilder