Bonemachine

Bone Machine startade som en trio under hösten 2012. I april 2013 utökades gruppen till en kvartett då en av Norges mest lovande unga improvisationsmusiker, Adrian Løseth Waade, anslöt sig till bandet.

BonemachineBone Machine spelar kammarjazz med tydligt nordiska influenser. Alla medlemmar i bandet är kompositörer och detta tillsammans med den speciella sättningen med fiol, blås, kontrabas och trummor gör soundet eget och spännande. Gruppen utforskar såväl intrikata kompositioner och arrangemang som friare improvisation. Bandet var under våren 2014 på turné tillsammans med det norska bandet Pixel i arrangemang av Midtnorsk Jazzsenter.

Gruppen spelade in sin debutskiva i Øra studio i Trondheim i början av september. Skivan kommer släppas i början av 2015 på det norska skivbolaget Øra Fonogram.

Inngang kr. 50,-