Anna Estarriola/ Nadine Monnin

Anna Estrarriola (ES/FI) og Nadine Monnin (FR) er våre siste gjestekunstnere for året og vil presentere hver sine utstillinger på Babel.

Anna Estarriola arbeider med ulike uttrykk som performance, dans og teknologi. Tema som går igjen i hennes verk er persepsjon av virkelighet, følelser, individuell og kollektiv adferd, og kommunikasjon. Estarriola er født i Katalonia, men har bodd og arbeidet i Helsinki siden 2004. Hun har en MFA i skulptur fra universitetet i Barcelona (2004) og fra Det finske Kunstakademiet (2009).

“I am fascinated and disturbed by human beings, and mesmerized and puzzled by moving images, moving bodies and moving objects. I work with cross-disciplinary narrative structures that explore and question the union of content, medium and context.”

Nadine Monnin er fransk utvekslingskunstner fra CAMAC internasjonale, tverrkunstneriske residencyprogram, like utenfor Paris. På Babel vil hun presentere fotografi, trykk og tekst som hun arbeidet med under sitt opphold hos oss i juni i år. Hun har utforsket ulike fotografiske prosesser og eksperimentert med en eldre måter å lage trykk på.

“Hoping that is born something which would have other necessity than the brilliant and precarious obvious fact of a being … Always in the tightest, in the most modest, exactly. Then, cape in the worst: It is our truth there.” (Alain Clément)

Nadine