Magnetic Moments

Sibylle Eimermacher (GER/NL)
Lena Katrine & Heidi-Anett (NO)
12- 21.09 2014

Åpning fredag 12. September kl. 19.

I utstillingen utforsker våre gjestekunstnere Sibylle Eimermacher og Lena Katrine & Heidi-Anett aspekter ved ulike overflaters og strukturers møter gjennom fotografi og video. Den vitenskapelige betegnelsen Magnetic moment refererer til kraften en magnet opplever i et eksternt magnetisk felt, men tittelen henviser også til det poetiske ved møter, usynlig tiltrekning og berøring.

sibylle redHeidi og Lena

Sibylle Eimermacher arbeider med ulike media og materialer hvis prosess også endrer meningsinnholdet. Til sitt prosjekt har hun samlet norske steiner som hun har fotografert ved ulike steder i landet. Gjennom en fasinasjon for steinenes overflate og struktur forsøker hun å nærme seg det karakteristiske ved steiner, og å formidle dette gjennom å benytte seg av fotografiet og videoens mediespesifikke egenskaper. Vi møter et utvalg fotografier basert på norske steiner i Stone Foldings og et utvalg av nyere videoarbeid i Balancing stones.

Lena Katrine & Heidi-Anett arrangerer selvportretter hvor de begge fungerer som både subjekt og objekt. Ved hjelp av selvutløser fotograferer de skulpturelle former som dannes når deres to kropper møtes og blir til en tredje felles kropp. I flere år har duoen undersøkt kroppsskulpturer som et performativt samarbeid hvor deres egne kropper inngår i et samspill med rommet. På Babel presenterer de en serie fotografier der de gjennom å benytte fargefelt – malte vegger og objekter – som kontrast til deres kroppers organiske former, ønsker å undersøke hvordan betrakteren kan gå fra å oppfatte fotografienes motiver figurativt til å se abstrakte former.

Sibylle Eimermacher (f. 1979 i Münster,Tyskland) har en BFA fra AKI Academy of Arts and Design i Enschede, Nederland og en MFA fra Frank Mohr Institutt i Groningen, Nederland (2006). Hun bor og arbeider i Nederland. http://www.sibsite.eu

Heidi-Anett Haugen (f. 1985 i Stavanger) bor i Århus, Danmark og Lena Katrine Johansen (f. 1980 i Båtsfjord) bor i Trondheim. Siden 2009 har de fungert som kunstnerduoen Lena Katrine & Heidi-Anett / Heidi-Anett & Lena Katrine. I 2013 ble de begge uteksaminert med en MFA ved Kunstakademiet i Trondheim. http://www.lenakatrineogheidianett.com