Martina Hodne (NO)/ Berit Dröse (DK)

P1040143 SONY DSC

 

 

 

 

 

 

Velkommen til åpning fredag 11. april kl. 19 til to separatutstillinger av Martina Hodne og Berit Dröse. Klokken 20 vil det holdes en improvisert performance, work is always progress, av danser Sunniva Vikør Egenes og perkusjonist Mathilda Rolfsson i prosjektet SUMA. Utstillingen står frem til og med 20. april.

Martina Hodne: Candy Kingdom
For Martina Hodne er frihet er et nøkkelord. Hun baserer seg på frihet som metode, men friheten danner også en søken internt i arbeidene. Materialene blir veiledere og hjelper til med å finne frem til sin egen personlighet som objekter, hvor de får en felles harmoni og kommer med uventede innspill. De skaper seg selv, og eksisterer sammen i sitt eget lille samfunn.

Martina Hodne (f.1986) bor og arbeider i Oslo. Hun har utdannelse fra Kunstakademiet i Bergen (BFA), og har tidligere stilt ut ved blant annet Blunk i Trondheim og Galleri Fisk i Bergen. Se: http://www.martinahodne.net

Berit Dröse: Traveling to Theta
I utstillingen “Traveling to Theta” har Berit Dröse formet en installasjon der rommet omdannes til en reise mellom drøm og virkelighet. Utstillingsrommet vil gjengi en theta-tilstand – en bølgefrekvens i hjernen. Thetabølgene beveger seg mellom 4-8 Hz, og i denne frekvensen kan man oppleve en utvidet bevissthetstilstand som en transe eller våken drøm. Theta-tilstanden kan oppnås på forskjellige måter, blant annet gjennom meditasjon eller gjennom å benytte en Mind Machine som påvirker våre sanser. Installasjonen vil mime en slik Mind Machine hvor bilde og lyd pulserer i rommet. Samtidig vil en serie tegninger supplere denne spirituelle tilstanden. Installasjonen er et forsøk på å synliggjøre det utsynlige, det metafysiske og stiller spørsmål ved hvordan vi sanser og erfarer virkeligheten.

Berit Dröse (f. 1982) bor og arbeider i København, Danmark. Hun har utdannelse fra Kunsthochschule Berlin-Weißensee og Kunstakademiet i Jutland, Danmark, og har stilt ut blant annet i København, Berlin og Amsterdam. Se: http://www.beritdroese.com

Performance kl. 20.
SUMA er en dans/ perkusjonsduo som utforsker samspillet innenfor en fri improvisert kontekst. Samarbeidet er et fast holdepunkt i Mathilda Rolfssons masterstudium på Institutt for utøvende musikk ved NTNU. Sunniva Vikør Egenes bor i Berlin og livnærer seg som danser. Nylig hadde duoen en konsert i studio TATWerk i Kretzberg, Berlin.