Mathias Samuelsen & Andreas Schille

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGLORY. BE.
– en utstilling og samtale mellom Andreas Schille og Mathias Samuelsen

Åpning/ samtale 28.11 kl. 19.
Utstillingen står t.o.m. 01.12. 2013

Babel og Norsk Forfattersentrum har invitert forfatter Mathias Samuelsen og videokunstner Andreas Schille til en samtale rundt sitt kunstneriske samarbeid. I den forbindelse viser de Glory. Be. – en felles produsert utstilling. Arrangementet er det andre i rekken av en eserie som vil bevege seg i krysningspunktet mellom kunst og litteratur, hvor samarbeid mellom forfattere og billedkunstnere presenteres og belyses av aktørene selv gjennom samtalen.

I utstillingen Glory. Be. undersøker Schille og Samuelsen assosiative koblinger mellom hverandres kunstneriske og litterære produksjon. I flere arbeider, som spenner over ulike medier og teknikker, forsøker kunstnerne å låne av hverandres uttrykk for å tilføre noe til hverandres arbeid. Dette er en kontinuerlig dialog som har pågått siden de gikk på samme videregående skole, hvor de mer eller mindre bevisst har observert hverandres arbeid og latt seg influere.

Om kunstnerne:
Andreas Schille (f. 1984) er utdannet fra Kunstakademiet i Oslo og Kunstakademiet i Trondheim. Han arbeider i hovedsak med film- og videoarbeider, men samtidig med andre teknikker ved behov. Filmene omhandler ofte minner og er en form for hukommelsesarbeid gjennom bruk av videomediet.

Mathias Samuelsen (f. 1985) er for tiden beboer i Adrianstua, Trondheim kommunes forfatterbolig. Samuelsen har utgitt diktsamlingen “Utredning om trengsel” i 2010, og har startet opp forlaget Beijing Trondheim sammen med forfatterkollega Rune Hjemås. Samuelsen har mastergrad fra Allmenn litteraturvitenskap ved NTNU og har studert ved forfatterlinja i Bø.

Om arrangørene:
Norsk Forfattersentrum er en medlemsorganisasjon for skjønnlitterære forfattere, med 1200 medlemmer i hele landet. Vi skaper kontakt mellom forfattere og publikum og sikrer at forfatteren får riktig honorar. Midt-Norgekontorets største arrangement er Æ Å Trondheim litteraturfestival, Litterær hagefest i Adrianstua og Skriveforum. Norsk Forfattersentrum ble etablert i 1968.

Babel drives av Stiftelsen Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) i Trondheim. I tilknytning til LKVs gjestekunstnerordning ble Babel etablert i 2006 som et visningsted for internasjonal og eksperimenterende kunst, som i tillegg fokuserer på norske kunstnere og samarbeid med andre aktører.

Arrangementet er støttet av Trondheim kommune og Fritt Ord.