Dilek Acay/ Lloyd Durling

Dilek Acay: Connections
Lloyd Durling: Ill Communication
18 – 27.10.2013
press_for_BABEL2

Dilek Acay
Gjennom ulike medier, som foto, video, lyd og performance, skaper Acay performative scener med utgangspunkt i ideer rundt det moderne mennesket og separasjonen fra vår opprinnelige natur. På Babel vil hun vise utstillingen Connections, som består av iscenesatt video og ulike installasjoner. Heriblant er videoverket Lenin hvor kommunistiske ideologier bokstavelig talt holdes varme.

Dilek Acay (f. 1983 i Istanbul, Tyrkia) betegner seg selv som musiker og konseptuell kunstner. Hun har studert utøvende fiolin ved Yildiz Teknik Universitet i Istanbul og har en MFA fra universitet Bauhaus i Weimar. Sammen med kunstnere fra ulike fagområder har hun bidratt musikalsk i en rekke performancer i USA, Tyskland, Tyrkia, Kina, Danmark og Norge. Hun har hatt ulike gjestekunstner-opphold i Beijing, Bukarest og New York. Acay har deltatt i ulike gruppeutstillinger og har hatt soloustillinger ved Underground Gallery i Ilsami (Finland), Rumkammerat Galleri i København og Alan Istanbul Gallery i Istanbul.

Lloyd Durling
Lloyd Durling forsøker å nærme seg naturens former og rytmer i sine abstrakte maleri. I en ny serie arbeider tar naturlige former figurativ og kroppslige form. Oljemalingens renhet visens på den glatte overflaten av lett gjennomskinnelig papir. Arbeidene utforsker dikotomien mellom form og abstraksjon, nærvær og fravær. Vi finner små referanser til den abstrakt ekspressionistiske maleren Clyfford Still i antydningene til collage og rifter i papiret.

Lloyd Durling (f. Solihull, Storbritannia i 1979) har en BFA fra Institutt for kunst og design fra Birmingham (1997-2000). Han har mottatt Oppenheim-John Downes minnestipend og stipend fra Eaton fondet. Han har blant annet vist soloutstillingene Black Snow ved Galerie Pflueger68, Berlin; Laughter Staggers On ved Golden, Chicago og Somewhere Better Than This ved Pippy Houldsworth, London. Han er representert ved flere offentlige og private samlinger, blant annet ved Whitworth Art Museum & Gallery, Nomura Bank, og Progressive Art Collection.